Svart liten rund vackert glänsande lins med gyllengult inre. Svag men frisk doft av spannmål och kryddiga toner. Smaken är elegant och rik med inslag av solrosfrön och pumpafrö.
TILLAGNING:
Skölj linserna i kallt vatten och rensa noga för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2 %). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 15 minuter, låt svalna i sin buljong.
ANVÄNDNING:
En mycket vacker lins som är god i sallader, grytor och som del i färs eller biffar. Tar upp andra smaker väldigt väl och passar som huvudingrediens både naturligt tillagad och marinerad. Gör sig också fint med tång eller fet fisk.
OM: Belugalinsen har fått sitt namn efter den ryska kaviaren då den kan liknas vid en grov störrom.
Näringsinnehåll per 100g
Energi |
343 kcal/1435
|
Fett | 0 g |
-varav mättat | 0 g |
Kolhydrater | 41 g |
-varav socker | 2 g |
Fiber | 18 g |
Protein | 25g |
Salt | 0 |