Liten pastellrosa lins med gröna toner. Nötig smak med perfekt balans mellan sötma och beska.
Kulturarvsgrödor är grödor som odlats i Sverige under århundraden och som vi nu har börjat odla igen. På så sätt får kommande generationer njuta samma smaker som våra mor- och farföräldrar en gång gjorde och samtidigt bidrar vi till ökad mångfald på våra åkrar.
Fram tills slutet av 1800-talet hade nästan varje gotländsk gård en liten linsodling. Skörden användes till soppor, gröt och mald till pannkakor. Gotlandslinsen har nästintill försvunnit men bevarats av entusiaster och är nu på väg tillbaka, hyllad för sin unika smak och höga näringsinnehåll.
ANVÄNDNING:
FÖRVARING:
Förvara torrt och svalt i en lufttät behållare. Undvik direkt solljus.
Näringsinnehåll per 100g
Energi | 325 kcal/1361 kJ |
Fett | 1 g |
-varav mättat | 0,2 g. |
Kolhydrater | 48,5 g |
-varav socker | 2 g |
Protein | 24 g |
Salt | 0 g |
Fibrer | 30 g |