Personen bakom produkten: Gröna Gläntans Ekobutik

Personen bakom produkten: Gröna Gläntans Ekobutik

Bakom varje produkt finns en eller flera personer. Det är lätt att glömma, så därför vill vi på Vågen påminna och uppmärksamma om VEM som tillverkat produkten du köper. På så sätt hoppas vi väcka en medvetenhet och att vi skapar ett starkare band mellan konsument och producent.

Det här är Evelina Thyne, hon driver Gröna Gläntans Ekobutik och vi på Vågen säljer hennes disktrasor i 100% ekologiskt lin. 

Evelina startade Gröna Gläntans Ekobutik 2011 för att testa idén om ett företag där miljön var i fokus. Evelina väljer material med stor omsorg. Disktrasan i linne torkar lätt bort även intorkade matrester, den torkar snabbt och är fantastiskt vacker. Linne är ett slitstarkt material, så disktrasan kommer vara din vän i köket länge och därmed bidra till att färre disktrasor i polyester slängs.

“Hej Vågen! Jag som driver Gröna Gläntans Ekobutik heter Evelina Thyne och jag bor och verkar på landsbygden i Lidköpings kommun.
Anledningen till att jag startade Gröna Gläntans Ekobutik 2011 var för att jag ville testa min idé om ett företag där miljön kommer i första hand. Ett företag där syftet är att ta fram produkter som minskar människors klimatpåverkan och samtidigt medvetandegör vilka slit- och slängprodukter vi omger oss med. Att det är något fint i att använda saker om och om igen! Jag vill även visa och inspirera andra företagare att det går att driva ett företag där hänsyn till miljön är en självklarhet och inte enbart används som green washing.

Jag väljer alltid material till de saker jag tillverkar med stor omsorg och jobbar för att vårt framtida samhälle ska genomsyras av återanvändning, återbruk, ekologiska odlingar, mindre sopberg och en vilja att vårda de saker vi köper.

Mina produkter är utvecklade och designade av mig och från början även producerade i min egen syverkstad. Men från och med 2020 sys dem i Borås i den lilla fabriken Syverket.

Disktrasa i lintyg. Tyget har en underbar lyster och strukturen gör att det är lätt att torka bort även intorkade matrester. Trasan torkar lätt och pryder sin plats vid diskhon. Vid behov kokas den ren i en kastrull eller tvättas i maskin. När du använder en disktrasa i tyg bidrar du till att sopberget minskar och att färre slit- och slängsaker produceras #zerowaste

Med vänlig hälsning, Evelina Thyne

Vill du veta mer om Gröna Gläntans Ekobutik? Följ dom här – @gronaglantansekobutik

Mer information: gronaglantan.se

Tillbaka till blogg